Att hedra någons minne med blommor är en lika självklar som fin gest att göra. Blombuden har ett brett utbud av tänkbara alternativ för det budskap du vill framföra och du kan få god hjälp att utforma en vacker sista hälsning till den döde.

Med hjälp av nättjänsterna kan du skicka blommor till begravningen oavsett var i landet du befinner dig och lita på att de levereras direkt i anslutning till ceremonin.

Blombud

Fördelar

Vårt betyg

  • Leverans utomlands
  • Samma dag leverans
  • Kvalitet i över 30år
  • Leverans utomlands
  • Samma dag leverans
  • Prisvärt
  • Nöjd kundgaranti
  • Färska blommor
  • Säker betalning

Skicka blombud över hela Sverige direkt till begravningen

Online kan du se till att få ditt blommogram skickat över hela Sverige och få blommorna levererade dorekt till begravningen.

Oavsett vilken typ av arrangemang du är ute efter så har blombuden ett stort utbud med alternativ.

En sorgbukett, en krans eller någon annan form av dekoration – blombuden ser till att du får precis det du är ute efter och ser till att blommorna kommer fram i god tid innan begravningen börjar.

Populära begravningsblommor

Det är vanligt att pryda begravningar med olika typer av kransar. Kransen symboliserar evigheten och går att utsmycka på olika sätt för att få ett så vackert avsked som möjligt. En annan vanlig variant är sorgbuketten som kan arrangera på ett sådant sätt att den kan ge en subtil skildring av den dödes liv och det man minns bäst med personen.

Blombuden har stor kunskap om hur man bäst komponerar en bukett som har förmågan att uttrycka det du vill. Vad gäller vilken typ av blommor man bör välja finns det egentligen inga regler utan det är bättre att tänka på vilka blommor den döde tyckte om och anpassa det milt till årstiden.

Blommor begravning, vett och etikett

Det är viktigt att tänka å att vara smakfull vid hälsningar till begravningar och när man vill uttrycka sorg. Är du osäker så välj något enkelt och modest hellre än något utsvävande. Hos blombuden finns många enkla varianter som passar för begravningar.

Ett annat råd är att ha med sig en handbukett som du själv kan lägga vid kistan i samband med ceremonin.

Passande text till kortet

Vilken hälsning du vill ha med till blommorna beror förstås mycket vilken sorts relation du har till den avlidne. Är ni inte närstående fungerar det utmärkt med en enkel hälsning i form av ”tack för allt” eller något liknande. Är ni mer närstående så är det fint att få med något kort om vad personen har betytt mer i detalj eller något om vad du särskilt uppskattade med personen ifråga.

Blommor begravning - Vilken färg?

Det finns egentligen inte några regler eller tabun när det kommer till färgen på blommorna vid en begravning.

Till dekorationerna beror det på om det finns något särskilt tema till begravningen och det är alltid fint att anpassa valet till den rådande årstiden. När det kommer till handbuketten är en mörkröd kulör ett populärt och passande val.

Det är enkelt att skicka blommogram

Ett blommogram ordnar du enkelt via nätet. Du väljer det arrangemang som passar dina önskemål bäst och sedan ordnar blombuden resten där du kan få dina blommor levererade direkt i anslutning till begravningen oavsett var i Sverige den äger och var du än själv befinner dig i världen.

99 av 100 personer uppger att de skulle rekommendera Euroflorist till någon annan!