Att uttrycka ens deltagande i någons sorg med hjälp av blommor är en väl beprövad och uppskattad metod. Blommorna fungerar som ett ordlöst uttryck för att man önskar vara med och bära sorgen för den drabbade och i situationer när orden inte räcker till är kondoleansblommor helt rätt gest.

Gällande bukettens arrangemang finns inga särskilda regler, men traditionellt så är kondoleansblommor ofta i vita eller ljusa färger, gärna i form av orkidéer eller nejlikor. Via blomsterbuden kan du enkelt skicka de blommor du vill till direkt till begravningen var som helst i Sverige.

Blombud

Fördelar

Vårt betyg

  • Leverans utomlands
  • Samma dag leverans
  • Kvalitet i över 30år
  • Leverans utomlands
  • Samma dag leverans
  • Prisvärt
  • Nöjd kundgaranti
  • Färska blommor
  • Säker betalning

Hur man beklagar någons sorg

Sorg är aldrig enkelt att kondolera på ett passande sätt kan ibland vara svårt. En enkel och passande väg att gå är att se till att ge kondoleansblommor kompletterat med ett personligt meddelande.

Genom att uttrycka sitt deltagande så visar man för de anhöriga att de inte är ensamma i situationen och att de har människor runtomkring sig som de kan förlita sig på. Även små gester kan betyda väldigt mycket.

Passande kondoleanstext

Försök att undvika att skriva ”beklagar sorgen” i ett sådant meddelande då det kan uppfattas som aningens torftigt.

Bättre då att skriva något enkelt uppmuntrande av typen ”varma kramar” eller att nämna något särskilt om den avlidne som man uppskattade eller tänker på, det sistnämnda passar fint om man inte är släkt eller nära vän med vederbörande.

Dikt som kondoleans

En annan typ av meddelande till kondoleansblommorna är att bifoga en passande dikt. Det finns gott om begravningsdikter som kan ringa in just den hälsning du vill framföra med din gåva och visa hur du vill uttrycka ditt deltagande i sorgen.

En väl vald dikt förhöjer enkelt meningen med den gest som du vill frambringa.

Skicka blommor online

Det är enkelt att skicka kondoleansblommor till vem du vill och oavsett var i Sverige du befinner dig. Blomsterbud som Interflora och Euroflorist ser till att ge dig ett stort utbud av blomarrangemang och levererar gåvan direkt till begravningen när du väl har beställt.

Kondoleansens betydelse

Att kunna uttrycka sitt deltagande i någons sorg är en viktig del i sorgearbetet både för en själv och de anhöriga.

Att ge en ljus blombukett är en gest som kan betyda oerhört mycket och är ett enkelt sätt att kunna bidra i det lilla vid den svåra stunden.

Skicka blommor till begravningar över hela Sverige

Euroflorist och de andra blomsterbuden ser till att leverera dina kondoleansblommor direkt till begravningen och i god tid innan begravningen börjar.

Ombuden är många runt om i landet och har möjlighet att leverera dina blommor vart du än önskar.

Att sända kondoleansblommor är med andra ord ett enkelt, smidigt och ett utmärkt sätt att visa att du vill vara deltagande i de drabbades sorg.

Skicka blommor utomlands

Nu kan du även skicka blommor till närstående i utlandet!

Skicka blommor med choklad

Varför inte lägga till choklad när du skickar blommor till dina kära?